Close
Skip to content

Styrketræningsprogram

Vælg dit styrketræningsprogram

Nybegynder

Træning 3 gange om ugen

Dette styrketræningsprogram er for nybegyndere som aldrig har trænet til let-øvede, som har været lidt i gang.

Med dette program kommer du i knald god form, da du får aktiveret hele kroppen hver gang.

Øvet

Træning 4 gange om ugen

Dette styrketræningsprogram er primært for øvede, som har været gang i mere end et år.

Med dette program får du bygget videre på din styrketræning og sætter nye mål for din træning.

Kommer snart
Erfaren

Træning +5 gange om ugen

Dette styrketræningsprogram er primært for erfarene, som har været i gang i flere år.

Med dette program får du udfordret dig selv og indfriet mål om at nå din bedste form.

Kommer snart

Fordele du vil opleve med et styrketræningsprogram

1. Hjælper dig med ikke at overtræne eller træne for lidt

En af de vigtigste grunde til at følge et styrketræningsprogram. Hvis du tager i fitness uden at vide, hvad du skal, så ikke nok med at det er ustrukuteret, så er det også umotiverende, da du ikke møder op med en plan. Det er tilfredsstillende at have et styrketræningsprogram, hvor du ved hvad du skal og du udfører det. Så kan du vinge det af, og se hvad du har opnået.

2. Giver dig en struktur

Der er intet værre end at føle at, du spilder din tid. Et styrketræningsprogram giver dig struktur, og tager dermed alt gætværket væk. Det giver dig en nemmere hverdag, da du bare skal følge planen.

3. Giver dig et mål

Et styrketræningsprogram giver dig et automatisk mål – at gennemføre programmet! 

4. Giver dig et gøremål

Hvis du er en person som elsker at vinge to-do lister af, så er styrketræningsprogram lige noget for dig. Hver gang du har fuldendt din træning kan du med god samvittighed vinge dagens træning af. Det er da fedt!

5. Fohindrer dig i at gå kold

Vores velstrukturede styrketræningsprogrammer hjælper dig med at holde motivationen, da du ved hvad du skal og det indeholder forskellige øvelser, så du ikke bare ender med at lave dem du lige kan huske på dagen, men rent faktisk dem, som gavner dig!

Hvad indeholder vores styrketræningsprogram?

Vores styrketræningsprogrammer er ikke bare programmer, men komplette guides!

Guiden indeholder selvfølgelig et styrketræningsprogram, som er skræddersyet begynderen, den øvede og erfarne men også en forklaring til hver øvelse, så du ikke er i tvivl om, hvordan de skal udføres. 

Tilmed indeholder guiden gode råd om træning og kost fra yderst kompetente personlige trænere og sportsmænd. 

Vi tager forbehold i den enkeltes niveau og derfor indeholder de tre programmer ikke det samme. 

Styrketraeningsprogram med vaegte og kvinde

Hvad kan du opnå med et styrketræningsprogram?

Stærkere krop

vægttab

bedre søvnrytme

mere energi

Og meget mere!

Hvilket styrketræningsprogram
skal jeg vælge?

1. Planlæg

Før du starter skal du finde ud af hvor meget tid du har til at træne i løbet af ugen og hvor mange gange om ugen du vil træne. 

2. Bestem dit niveau

Du skal være realistisk med dig selv i forhold til dit niveau og hvor meget du har trænet tidligere.

Hvis du aldrig har trænet eller trænet meget lidt bør du starte med vores begynder styrketræningsprogram. Programmet er designet til nye, hvor du lærer de vigtigste øvelser. Her får du trænet hele kroppen 3 gange om ugen. Det sikrer nemlig, at du får det bedste ud af dine træningspas. 

Hvis du er øvet skal du gøre op med dig selv, om du vil træne 4 gange om ugen eller mere end det. Vores øvede og erfarene styrketræningsprogrammer differentierer sig mest i antal træningspas i ugen. Vælg derfor det du realistisk kan overholde. 

Styrketræningsprogram
for begyndere

Vores begynder styrketræningsprogram varer i 16 uger og består af tre full body træninger om ugen. Du kan selv bestemme, hvornår du træner, men det vigtigste er, at du holder én hviledag mellem hvert træningspas. Vi har delt styrketræningsprogrammet op i uger, så du nemt får et overblik over programmet. 

Vores begynder styrketræningsprogram indeholder øvelser s.s. squats, bænkpres, rows, lunges, pull ups, armbøjninger. Der er skabt en variation mellem både træning med vægte og kropsvægt. Dette er med til at skabe de bedste resultater, og er især vigtigt i starten, så du får teknikken på plads.

Styrketræningsprogram
til vægttab

Hvis du har lidt ekstra på sidebenene, så vil du med den rette kost og vores styrketræningsprogram helt sikkert tabe dig. Ikke nok med dette kommer du også til at øge din muskelmasse.  

Styrketræning opbygger muskler, og muskler forbrænder op til tre gange så mange kalorier som fedt. Tilmed så bliver din krop ved med at forbrænde kalorier de næste 24 til 48 timer efter styrketræning, da den genopbygger dit muskelvæv.  

Dette betyder, at styrketræning faktisk er en god måde at tabe sig på. Hvis du kombinerer det med cardio ville det være helt perfekt og overskudsagtigt! Men hvis du følger et styrketræningsprogram alene vil det bestemt føre til vægttab. 

Maskiner eller håndvægte?

Når det kommer til styrketræning, så er der efterhånden mange redskaber man kan bruge såsom maskiner, håndvægte, elastike, barbells etc. Men hvordan ved du, hvad der er bedst for dig?

Der findes ikke et simpelt svar, da hvert redskab har sin unikke fordel. 

Fordele ved frivægt / håndvægt

 1. Du mindsker ubalance i kroppen
  Hvis du kan bruger maskiner og barbells kan det føre til, at du bliver stærkere i den ene side end den anden. Det betyder, at du kommer til at løfte mere med den side. Med håndvægte kan du træne hver side af din krop individuelt, og derved arbejde på den ubalance du måske har i kroppen. 
 2. Du bliver stærkere
  Ja, du bliver faktisk stærkere, da du netop mindsker ubalancen og derved bliver stærkere i din svage side. Udover dette kræver frivægt styrketræningsøvelser mere kontrol og balance, hvilket gør dig endnu stærkere. 
 3. Skadeforebyggende
  øvelseSkadeforebyggelse – Øvelser med fri vægt er gode til at styrke kroppens stabiliserende muskler. Disse muskler spiller en vigtig rolle i at holde dine led på plads såvel som at støtte din krop, så at holde dem stærke er en fantastisk måde at forhindre skader på.
 4. Fremmer funktionel fitness
  Udtrykket funktionel fitness refererer til øvelser, der minder om bevægelser som du udfører i hverdagen. For eksempel når du løfter noget fra jorden. Det bliver lettere at udføre aktiviteter som at hente en vasketøjskurv eller et barn, fordi du træner lignende aktiviter med håndvægte. Uden for fitness centeret løfter vi kun frivægt, hvilket betyder, at vores kroppe har stærke stabiliserende muskler for at understøtte aktiviteten.

Alle styrketræningsøvelser i vores styrketræningsprogrammer kan udføres med både maskiner og/eller håndvægte. 

Frivægte vs maskiner

Både øvelser med frivægte og maskiner har hver deres fordele og ulemper. Maskiner kan være nyttige for begyndere, så de lærer den korrekte form. Tilmed kan maskiner give mulighed for at opnå højere vægt. Med et enhver styrketræningsprogram handler det om balance. Du behøver ikke kun at bruge håndvægte, men prøv at variere mellem maskiner også. 

FULL BODY STYRKETRÆNINGSPROGRAM

Der er mange fordele ved et full body styrketræningsprogram. Der er forskellige måder, du kan strukturere eller opdele dit styrketræningsprogram. Derfor har vi gjort det for dig!

Der er en række gode grunde til at vælge et full body styrketræningsprogram. 

 1. Det er effektivt

  En af de vigtigste fordele ved at lave full body træning er, at det kræver langt mindre tid. Folk lever travle liv uden for fitness, og kan måske derfor ikke forpligte sig til at træne hver dag. Et realistisk mål kan dog være at komme i fitness 3 dage om ugen, og det vil derfor være mest fordelagtigt at ramme hver kropsdel ​​i hver eneste session i stedet for at dele dem ud.

  Det er heller ikke en katastrofe, hvis du går glip af en træning, da du i det mindste har arbejdet hele din krop to gange den uge og ikke bare dine arme for eksempel.

 2. Det giver en god balanceret træning

  I modsætning til for eksempel at træne hver enkelt muskelgruppe, hvor du muligvis træner en eller to større muskelgrupper en gang om ugen fordelt på 4/5 dage. Full body træning giver dig mulighed for at styrketræne 2/3 dage om ugen, hvilket giver tid til restitution, eller måske at træne i andre sportsgrene og aktiviteter f.eks. yoga, boksning eller løbetræning.
 3. Frekvens

  Jo hyppigere du stimulerer en muskelgruppe, jo mere sandsynligt er det, at den vokser og bliver stærkere. Selvom det skal overvejes, at du skal variere intensiteten, øvelsestyper og mængden af gentagelser for ikke at overstimulere dit centralnervesystem og risikere skader eller overtræning. Høj / lav dage er en god måde at nedbryde, hvilket betyder at hvis du løfter meget tungt på en mandag, kan det være bedre at fokusere mere på lette til moderate vægte om onsdagen.
 4. Større energiudladninger

  Full body træning giver større energiudladninger pr. træning end opdelte rutiner generelt på grund af en stor mængde muskelmasse, der bruges i hver session. F.eks. vil squats, pull ups og dødløft inducere mere af en metabolisk respons i sammenligning med bicep curls eller triceps extensions. Dette vil hjælpe med fedttab uden at gå på kompromis med for meget muskelmasse i forbindelse med denne rette ernæring. Dette passer med et stort flertal af den generelle befolknings mål. Dvs. At blive stærkere og slankere.

Start din rejse i dag

Træn 4 gange om ugen
Træn +5 gange om ugen