Close
Skip to content

Proteinpulver

Protein er en vigtig byggesten til både muskler og hår, hud og negle. Proteinpulvere er dehydrerede former fra kilder som mælk, soja eller planter. Proteinpulver er typisk blandet med vand eller andre drikkevarer, eller de kan føjes til maden for at øge proteinindholdet.

Professionelle atleters proteinbehov kan være op til det dobbelte af gennemsnittets behov på grund af den energi, de bruger, og processen med at nedbryde, reparere og opbygge muskler. Mange veganere bruger også proteinpulver i stedet for dyrebaserede kilder som kød, mejeri eller æg. 

Fordele ved brug af proteinpulver

 • Bekvemmelighed er den største fordel, som proteinpulver tilbyder, især for atleter eller dem, der ønsker at supplere deres diæter. Det siges, at selv atleter, der har nogle af de største behov, kan imødekomme deres behov gennem fødevarer. Det er virkelig et spørgsmål om man vil have yoghurt og nødder efter at have løbet et halvmaraton, eller vil man hellere have proteintilskuddet?
 • Tilsvarende, hvis man bare mangler protein og ikke har lysten til et kyllingebryst til middag, er det også en dejlig nem løsning at blande proteinpulver i smoothies, havregryn eller bagværk.
 • Som næringsstof er protein meget mættende, hvilket kan hjælpe dig med at undgå overspisning, desuden vedligeholder det musklerne og holder dermed stofskiftet kørende. På denne måde kan proteinpulver kan muligvis tilbyde en lille metabolisk fordel, hvis det er kaloriefattigt.
 • De fleste pulvere indeholder valle, soja eller kasein, proteiner af høj kvalitet, der indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke kan fremstille naturligt.

Ulemper ved brug af proteinpulver

 • For meget protein – Ca. 35% eller mere af de daglige kalorier – kan føre til sundhedsmæssige problemer såsom kvalme, kramper, træthed, hovedpine og oppustethed. Nogle eksperter mener, at det kan medføre, at nyrerne bliver nødt til at arbejde hårdere, hvilket kan føre til komplikationer for dem der i forvejen har nyreproblemer eller det kan øge udskillelsen af ​​calcium og forårsage skade på knoglerne. Dehydrering er også en risiko for dem, der indtager for meget protein.
 • Mange af disse produkter indeholder tilsatte olier, sukkerarter, probiotika eller aminosyrer. Sukkerarter og olier kan betyde flere kalorier, hvilket potentielt kan føre til vægtøgning. Etiketterne kan også have ubekræftede påstande eller være vanskelige at hitte ud af.
 • Nogle proteinpulvere kan indeholde ingredienser der ikke er angivet såsom stimulanser eller endda steroider. Det siges, at forbrugere ofte forsømmer at undersøge, hvad de bruger. Det indebærer egentlig ikke andet end et nøje kig på etiketterne og forstå produktet.
 • Visse planter, som proteinpulver hentes fra, kan absorbere tungmetaller fra jorden, som derefter føres sammen i proteinpulver, hvis de ikke screenes godt.
 • De andre ting, der tilføjes, er ofte vanskelige at måle, og de kan være ligegyldige, men der kan være de ting, der kan være farlige.

Top 5 proteinpulver

Forbruger-test.dk har lavet denne liste over de 5 bedste proteinpulvere på markedet. Størstedelen af dem, der benytter proteinpulver, gør det for at supplere deres træning. Denne liste gør det lettere for dig at finde rundt i junglen af alverdens proteinpulvere.

Myprotein impact whey protein

Dette er en engelsk virksomhed, som er en af de største spillere på markedet når det kommer til kosttilskud i Europa. De har fordelagtige priser og høj kvalitets kosttilskud af forskellig slags, og dette proteinpulver er heller ingen undtagelse.

1 kilo proteinpulver koster 149kr, hvilket svarer til blot 15 øre pr. gram, hvilket er med til at lægge den i toppen af proteinpulver hierarkiet. Her får man fuld valuta for pengene.

Det gode ved Myproteins proteinpulver:

 • Højt proteinindhold pr shake
 • Få kalorier
 • Høj på BCAA (aminosyrer)
 • God kvalitet

Dette proteinpulver kan med fordel bruges både i forbindelse med træning eller blot for at booste det daglige indtag af protein gennem føden.

Vi taler altså om et rigtigt fint produkt der opfylder basiskravene og lidt til. Man får noget for pengene og kan selv eksperimentere med forskellige varianter for at finde frem til, hvilken man synes bedst om.

Nutramino Whey Isolate and Concentrate

I Nutramino får du et dansk produceret kosttilskud, som giver dig et mere end blot fornuftigt produkt inden for proteinpulver.

Nutramino blev stiftet tilbage i 2002 i København, og er altså det det danske islæt på proteinmarkedet. De har ikke blot proteinpulver, men også proteinbarer og shakes som man kan nyde i forbindelse med træning.

Fordele ved Nutramino proteinpulver:

 • Indeholder både BCAA EAA
 • Dansk produceret
 • Fornuftig pris

Næringens sammensætning er godt lavet i dette produkt og minder om de store på markedet inden for proteinpulver. Makronæringsstoffer er fordelt således, at protein naturligvis fylder mest, hvorefter henholdsvis kulhydrater og fedt følger efter.

Udover det, indeholder Nutraminos proteinpulver som noget sjældent hele 22,9 % BCAA og 45,8 % EAA. Dermed kan man betragte kvaliteten af Nutraminos proteinpulver på samme niveau som Bodylab’s Whey 100.

Linuspro Whey 100 Basic

Linuspro er også dansk producent af proteinpulver og er måske ukendt for mange.

LinusPro blev først stiftet tilbage i 2014, med ønsket om at producere noget kosttilskud i form af blandt andet proteinpulver for et hidtil uudnyttet marked; nemlig veganerne

LinusPro Whey 100 Basic er af god dansk kvalitet, og har en særdeles fyldig og behagelig smag. Så gør det heller ikke noget, at prisen også er god – selv hvis man sammenligner med andre produkter på markedet, som minder om den. 1kg proteinpulver fra Linuspro koster 139kr. og svarer dermed til 14 øre pr. gram, hvilket må betegnes som værende en rigtig god pris.

Fordele ved LinusPro Whey 100 basic:

 • 57 % protein
 • Lavt kalorieindhold
 • Få antal kulhydrater
 • God chokoladesmag
 • Vegansk

Det er alt i alt et ganske godt produkt der er tale om her. Dog skal man være opmærksom på, at det procentvist indeholder flere kulhydrater end andre typer af proteinpulvere, hvilket man skal have in mente hvis man skal til at cutte. I så fald skal man nok kigge efter andre slags proteinpulver.

Når det så er sagt, så indeholder dette produkt en lækker smag, som kan gøre de fleste bløde i knæene. Det er især værd at bemærke når mange ikke kan lide smagen af proteinpulver fordi det nogle gange kan virke lidt for syntetisk.

Vegan RIS protein

Vegansk proteinpulver eller for den sags skyld kosttilskud generelt, splitter folk i to lejre; enten elsker du det eller også hader du det. Noget andet der spekuleres i, er om man nu også får de essentielle proteiner og ikke mindst aminosyrer man får i ”normalt” proteinpulver. Dette produkt beroliger dog sindene, da der lader til at være tænkt nøje over indholdet. Vegan RIS Protein indeholder mange slags aminosyrer, heriblandt ni af de essentielle aminosyrer såsom Threonin, Valin, Lysin osv. I Vegan RIS Protein får du et rigtigt godt proteinpulver for pengene.

Fordele ved Vegan RIS Protein

 • Absolut vegansk
 • Højt proteinindhold (79%)
 • God til opblanding i plantedrikke og juice
 • Stort indhold af aminosyrer

Bodylab Casein Protein

Der findes forskellige former for protein når snakken falder på kost og proteinpulver. Hovedsageligt er der valle, kasein og vegansk protein.

valleprotein optages og fordøjes eksempelvis hurtigere end kasein. I fald af, at man gerne vil øge sin muskelmasse og derfor søger et effektivt kosttilskud, vil kasein være det bedre bud.

 Fordele ved Bodylab Casein Protein:

 • Langsomt optagelige proteiner
 • Udvundet af frisk mælk
 • Effektivt kosttilskud

De to primære proteiner er, som tidligere skrevet kasein og valle og de findes begge i komælk. Typisk indeholder mælk 20% valle og 80% kasein.Både kasein og valle findes i komælk og er faktisk de to primære proteiner. Den typiske fordeling af disse i et glas mælk er 20% valle og 80% kasein. Det er sådan med valleprotein, at det optages hurtigere i kroppen, men kroppen skal fortsat opbygge muskler og ikke kun umiddelbart efter en træning. Derfor er det mere fordelagtigt at indtage den langsomt optagelige kaseinprotein, det sikrer desuden en konstant cirkulation af aminosyrer som vedligeholder og forbedrer stofskiftet og undgå nedbrydning af væv. Bodylab Casein Protein er endnu et fornuftigt proteinpulver, hvor man får fuld valuta for pengene. Men man skal selvfølgelig afklare med sig selv først, hvad éns mål med træningen er og dernæst vælge det rigtige pulver.