12 Tips til at holde gejsten med dit styrketræning

Det kan godt være svært at holde gejsten hele tiden med dit styrketræningsprogram. Vi har samlet 12 tips, så du kan minde dig selv om, hvorfor du er startet og hvorfor du skal blive ved. Klik her hvis du vil læse mere om styrketræning.

 1. Gør det for dig selv
  Hvis du træner for at imponere andre eller for at blive strandklar, så viser studier, at de ikke kommer til at holde i længden. Dem så træner for dem selv, fordi de godt kan lide det og får noget personligt ud af det holder længst.
 2. Tag et skridt af gangen
  Du ville aldrig starte med at løbe 15 km på første dag, vel? Hvis du overtræner i starten, så kommer til at være for øm og ender måske ud med skader. Tag det stille og roligt i starten, så kan du altid bygge mere på som tiden går
 3. Hæng i
  Der er som udfører øvelserne perfekt i starten, så fortsæt med det gode arbejde, så forbedrer du dig helt sikkert.
 4. Lav variationer
  Prøv forskellige øvelser for at stimulere dit hoved, men også for at træne forskellige muskelgrupper. Skift mellem maskiner og frivægte, så du ikke stimulerer dine muskler på samme måde hele tiden. Du skal ikke skifte dit styrketræningsprogram helt ud, men lav små variationer ind i mellem.
 5. Lad være med at presse dig selv for meget
  Mange som starter et styrketræningsprogram stopper fordi de presser dem selv for meget. Det er vigtigt,at du kender dine begrænsninger både fysisk, men også hvor meget tid du har og hvor mange du kan træne om ugen. Det betyder dog ikke, at du ikke kan udfordre dig selv, men hvis du kører dig selv ned i en længere periode, så kommer det ikke til at gavne dig.
 6. Træn med en ven
  Nogen gange kan det være svært at hive sig selv i fitness. Her kan der være motiverende med en ven, som bakker dig op. Hvis du har en aftale med en træningspartner, så er du også mere villig til at overholde den, da du jo netop har en aftale med din ven.
 7. Vis uret hvem der bestemmer
  Livsstilseksperter siger, at vi minimum skal dyrke 150 minutters motion om ugen. Det kan f.eks. være en halv time om dagen 5 gange om ugen. Oveni skal vi styrketræne 2 gange om ugen. Hvis det lyder af meget tid i dine travle hverdag, så kan du evt. have håndvægte derhjemme, hvis du kommer for sent hjem fra arbejde. Og hvis du ikke kan nå en halv time kan du dele det op til 2 x 15 min.
 8. Væn dig til det
  Dit styrketræningsprogram skal inkorporeres i din daglige rutine. Når det er en del af din rutine, så tænker du ikke over det, og så bliver det helt naturligt, at du får trænet.
 9. Lev i nuet
  Og hvad så? Du missede en træning og du tømte en halv liter is henover weekenden. Det nytter ikke noget at føle sig skyldig eller bebrejde sig selv. Du hopper bare på styrketræningsprogrammet igen. I øvrigt er det også spild af energi, som du kunne have brugt på noget andet.
 10. Være realistisk
  Du kommer ikke til at tabe dig 10 kg på en uge. Sæt et mål der er realistisk som de første skridt. Hvis du træner 2 gange om lige nu, så kan du evt. prøve at træne 3 gange om ugen. Hvis du træner 30 hver gang, så kan du tilføje et kvarter mere, så du træner 45 min.
 11. Datér dine træningspas
  For at holde øje med dine fremskridt er det en god idé at skrive ned hvor meget du løfter og hvor lang du løber. Du kan med fordel investere i en pulsmåler til løb eller lign.
 12. Fejr dine sejre!
  Hvis du har nået dit mål eller et af dem, så fejr det. Det er vigtigt også at glæde sig over sine sejre.

Vil du i gang med din styrketræning? Se vores styrketræningsprogrammer her!

Klik her hvis du gerne vil igang med vægttab!