Styrketræningsprogram

Vi har samlet en masse styrketræningsprogrammer, som du gratis kan downloade

Her har vi samlet alle en masse forskellige styrketræningsprogrammer. Hvis du vil vide mere styrketræningsprogramerne er du velkommen til at skrive til os på kontakt@mit-traeningsprogram.dk. Har du spørgsmål omkring nogle af øvelserne eller udførelsen af dem? Så har vi samlet en oversigt over øvelserne her! 

5 grunde til hvorfor du har brug for et styrketræningsprogram

Vi anbefaler at følge et styrketræningsprogram, da det giver dig et overblik og et struktureret forløb. 

 1. Hjælper dig med at du ikke overtræner eller træner for lidt
  En af de vigtigste grunde til at følge et
  styrketræningsprogram. Hvis du tager i fitness uden at vide, hvad du skal, så ikke nok med at det er ustrukuteret, så kan det også umotiverende, da du ikke er 100 % sikker på, hvad du skal. Det er tilfredsstillende at have et styrketræningsprogram, hvor du ved hvad du skal og du udfører det. Så kan du vinge det af, og se hvad du har udrettet.
 2. Giver dig en struktur
  Der er intet værre end at føle at, du spilder din tid. Et styrketræningsprogram giver dig struktur, og tager dermed alt gætværket væk. Det giver dig en nemmere hverdag, da du bare skal følge planen.
 3. Giver dig et mål
  Et
  styrketræningsprogram giver dig et automatisk mål – at gennemføre planen! Om programmet varer 4,6,8 eller 12 uger er ligegyldigt.
 4. Giver dig et gøremål
  Hvis du er en person som elsker at vinge to-do lister af, så er
  styrketræningsprogram lige noget for dig. Hver gang du har fuldendt din træning kan du med god samvittighed vinge dagens træning af. Det er da fedt!
 5. Fohindrer dig i at gå kold
  Som beskrevet tidligere så er det mere ustrukturet ikke at følge et styrketræningsprogram og det kan derfor hjælpe dig med at, du ikke går kold i træning. Et velstrukturet program hjælper dig med at holde motivationen, da du ved hvad du skal og kan indeholde forskellige øvelser, så du ikke bare ender med at lave dem du lige kan huske på dagen.  

Alle vores styrketræningsprogrammer er gratis, og kan frit downloades her på siden!

12 Tips til holde gejsten med dit styrketræningsprogram

 1. Gør det for dig selv
  Hvis du træner for at imponere andre eller for at blive strandklar, så viser studier, at de ikke kommer til at holde i længden. Dem så træner for dem selv, fordi de godt kan lide det og får noget personligt ud af det holder længst.

 2. Tag et skridt af gangen
  Du ville aldrig starte med at løbe 15 km på første dag, vel? Hvis du overtræner i starten, så kommer til at være for øm og ender måske ud med skader. Tag det stille og roligt i starten, så kan du altid bygge mere på som tiden går. 

 3. Hæng i
  Der er som udfører øvelserne perfekt i starten, så fortsæt med det gode arbejde, så forbedrer du dig helt sikkert.

 4. Lav variationer
  Prøv forskellige øvelser for at stimulere dit hoved, men også for at træne forskellige muskelgrupper. Skift mellem maskiner og frivægte, så du ikke stimulerer dine muskler på samme måde hele tiden. Du skal ikke skifte dit styrketræningsprogram helt ud, men lav små variationer ind i mellem. 

 5. Lad være med at presse dig selv for meget
  Mange som starter et styrketræningsprogram stopper fordi de presser dem selv for meget. Det er vigtigt,at du kender dine begrænsninger både fysisk, men også hvor meget tid du har og hvor mange du kan træne om ugen. Det betyder dog ikke, at du ikke kan udfordre dig selv, men hvis du kører dig selv ned i en længere periode, så kommer det ikke til at gavne dig.

 6. Træn med en ven
  Nogen gange kan det være svært at hive sig selv i fitness. Her kan der være motiverende med en ven, som bakker dig op. Hvis du har en aftale med en træningspartner, så er du også mere villig til at overholde den, da du jo netop har en aftale med din ven
 7. Vis uret hvem der bestemmer
  Livsstilseksperter siger, at vi minimum skal dyrke 150 minutters motion om ugen. Det kan f.eks. være en halv time om dagen 5 gange om ugen. Oveni skal vi styrketræne 2 gange om ugen. Hvis det lyder af meget tid i dine travle hverdag, så kan du evt. have håndvægte derhjemme, hvis du kommer for sent hjem fra arbejde. Og hvis du ikke kan nå en halv time kan du dele det op til 2 x 15 min.

 8. Væn dig til det.
  Dit styrketræningsprogram skal inkorporeres i din daglige rutine. Når det er en del af din rutine, så tænker du ikke over det, og så bliver det helt naturligt, at du får trænet.

 9. Lev i nuet.
  Og hvad så? Du missede en træning og du tømte en halv liter is henover weekenden. Det nytter ikke noget at føle sig skyldig eller bebrejde sig selv. Du hopper bare på styrketræningsprogrammet igen. I øvrigt er det også spild af energi, som du kunne have brugt på noget andet.

 10. Være realistisk.
  Du kommer ikke til at tabe dig 10 kg på en uge. Sæt et mål der er realistisk som de første skridt. Hvis du træner 2 gange om lige nu, så kan du evt. prøve at træne 3 gange om ugen. Hvis du træner 30 hver gang, så kan du tilføje et kvarter mere, så du træner 45 min. 

 11. Datér dine træningspas
  For at holde øje med dine fremskridt er det en god idé at skrive ned hvor meget du løfter og hvor lang du løber. Du kan med fordel investere i en pulsmåler til løb eller lign. 

 12. Fejr dine sejre!
  Hvis du har nået dit mål eller et af dem, så fejr det. Det er vigtigt også at glæde sig over sine sejre.